Dakpannen van uw dakdekker

Dakpannen zijn de meest gebruikte vorm van dakbedekking op woningen in Nederland. Dit komt door de uitstekende eigenschappen van dakpannen als dakbedekking. Dakpannen zorgen namelijk voor een dakbedekking die geen wind en regen doorlaat, maar toch voldoende ventileert. Dakpannen zijn er in vele soorten en maten te krijgen. Vaak zijn de dakpannen gemaakt van gevormd beton of gebakken klei. Een dakpan van gebakken klei heeft als voordeel dat deze vaak minder snel beschadigd. De betonnen dakpan is daarentegen vaak goedkoper. Onze dakdekker in Capelle aan den IJssel adviseert u graag over de mogelijkheden bij uw thuis.

Keuze van geschikte dakpan

Dakpannen zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Dit maakt de keuze van een dakpan vaak niet makkelijker. De keuze van een dakpan is ten eerste afhankelijk van de hellingshoek van uw dak. De hellingshoek bepaalt namelijk of een bepaalde dakpan überhaupt wel gelegd kan worden. Daarnaast kunnen dakpannen die niet geschikt zijn voor de hellingshoek van uw dak uiteindelijk lekkage veroorzaken. Dus houdt altijd rekening met de hellingsgraad van uw dak. Daarnaast is het belangrijk om op de volgende punten te letten:
• Zorg dat de dakpannen bij de stijl van uw woning passen.
• Denk aan de grootte van het dakoppervlak en dakonderbrekingen. Bij een klein oppervlak en veel onderbrekingen zijn kleine dakpannen meer geschikt.
• Houdt rekening met de omgeving zoals bomen. Met veel bomen in de omgeving is het verstandig om een dakpan te kiezen die bestand is tegen groei van mos en algen.
Neem contact met ons op via 010 - 600 11 90 of vul het contactformulier in.